Ieke Witteveen

foto Ieke savickasVanaf 1989 ben ik werkzaam binnen het loopbaanvak. Nog iedere dag wordt ik geboeid door ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en binnen organisaties. Ik ben nieuwsgierig naar de manier waarop wij omgaan met alle ontwikkelingen en heb vertrouwen in de veerkracht van ons allemaal.

Door alle veranderingen die we meemaken is het de kunst om leven en werk te zien als een ontdekkingsreis. Af en toe tijd te nemen om je bagage te ordenen helpt je om weer geïnspireerd en met energie je pad te vervolgen. Soms is het hierbij prettig je te laten ondersteunen door een professionele en persoonlijke gesprekspartner. In de praktijk merk ik vaak dat in de vraag waarmee iemand binnen komt, het begin van de antwoorden al verscholen zitten. Na een eerste kennismaking met de narratieve methode Savickas was ik dan ook meteen enthousiast en in oktober 2015 heb ik met succes de masterclass afgerond.

Heb je de idee dat je op een rotonde rondloopt met meerdere afslagen en wil je onderzoeken welke nieuwe of reeds bestaande wegen je verder wilt bewandelen, dan is het Career Story interview een korte en krachtige methode om te ontdekken welke afslag je kunt en wilt nemen. In een interview met gerichte vragen over vroeger en nu, over interesses, drijfveren en motto leggen we verbindingen hiertussen en zie je de samenhang. Je wordt hierdoor uitgenodigd je eigen loopbaanverhaal te vertellen, een verhaal waarin jezelf weer de hoofdrolspeler bent en waar ‘als vanzelf’ duidelijk wordt hoe je verder wilt gaan.

Na 3 gesprekken heb je inzicht in de kern van je ontwikkeling tot nu toe, wat je perspectieven zijn en welke acties je kunt gaan ondernemen.De gesprekken duren gemiddeld 1 a 1,5 uur. In het eerste gesprek bespreken we de loopbaanvraag en maken we afspraken hoe verder. In het tweede gesprek wordt je geïnterviewd. Hiervoor hoef je je niet voor te bereiden. De coach of jijzelf maken aan de hand van dit interview een ‘levensportret’ dat vooraf aan het volgende gesprek per mail uitgewisseld wordt zodat je dit gesprek kunt voorbereiden. In het derde gesprek bespreken we de opbrengsten en stellen we een actieplan op.

 

Werklocatie:
Maastricht, Heugemer Pastoorstraat 1B, 6229AG
Contact informatie: