Rien Hordijk

RienHordijkWebWerk doen dat bij je past

Soms slaat het noodlot toe: je raakt je baan kwijt, je kunt je eigen werk niet meer doen en moet gaan zoeken naar ander werk. Of het is een sluipend proces, het werk staat je steeds meer tegen en je weet niet hoe je dat kunt veranderen. Dan is het tijd om keuzes te maken, stappen te zetten, iets nieuws te vinden. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, hoe maak je de juiste keus en hoe realiseer je dat? Met welk beroep kun je werk vinden dat bij je past?

Je talent ontdekken

Dat vereist zelfinzicht, je moet weten wat je specifieke talent is en wat je daarmee kunt bereiken. Wat is funester dan te werken zonder innerlijke noodzaak, zonder een echt persoonlijke keuze? Als je werk doet dat bij je talent past, kun je worden wie je bent. Maar het kan lastig zijn te achterhalen welk beroep bij jouw talent past. Dat beroep kun je vinden met je roeping. Die roeping is de reden waarom je jouw talent hebt opgebouwd. Waar de behoefte van de wereld en jouw talent elkaar treffen ligt je roeping. Het kan zijn dat je die roeping kwijt bent of niet weet waarom je eigenlijk voor je beroep hebt gekozen. Hoe kom je dan achter die roeping?

Die roeping is te vinden in je levensverhaal. Dat verhaal gebruiken we om voor onszelf en onze omgeving te verklaren wat ons beroep is: ”zo is het gelopen, dit ben ik geworden”. Datzelfde verhaal kun je ook gebruiken om je roeping te achterhalen. In het verhaal zit een thema, een dilemma wat steeds weer terugkeert. Het is de rode lijn door je leven. Wat je met dat dilemma doet is je talent, jouw manier om de dingen te doen en met je roeping weet je waar je dat wilt inzetten.

Je roeping realiseren

Met loopbaan counseling kan ik je helpen die roeping in je levensverhaal te ontdekken. Daarvoor maak ik gebruik van biografische methoden en het Career Story Interview. Het is een kort overzichtelijk traject. In drie gesprekken komen we een heel eind. Het is ook goed te gebruiken in een uitgebreider loopbaan traject, je kunt erna met loopbaan coaching de effectiviteit vergroten om te realiseren wat je wilt, bijvoorbeeld door in sollicitaties bij jezelf te blijven, in het werk op jezelf te vertrouwen en beter overweg te kunnen met allerlei veranderingen in je werk. Worden wie je bent vraagt om een beginnersmentaliteit: je moet durven zijn wat je wilt worden.

Wie ben ik?

Ik ben loopbaan coach/counselor die dit werk zelfstandig nu zo’n veertien jaar doe. Ik werk vooral met persoonlijke drijfveren en gebruik daarvoor biografische methoden. Mijn eigen loopbaan tot nu toe is behoorlijk divers, na Sociologie ben ik de techniek ingegaan en daarna in de persoonlijke coaching terechtgekomen. Ook zelf heb ik er lang over gedaan voor ik mijn roeping in al die activiteiten kon ontdekken. De methode van Mark Savickas, met zijn Career Story Interview, heeft mij daar goed bij geholpen en ik gebruik dat nu ook met veel plezier in mijn werk als loopbaan coach.

 

Werklocatie:
Goeman Borgesiuslaan 77 3515 ET Utrecht
Contact informatie: