Veerkracht versterken

Het klinkt tegenstrijdig: maar wie flexibel mee wil bewegen moet zelf stevig wortelen.Het Career Story interview zet medewerkers in hun persoonlijke kracht en vergroot daarmee het vermogen om met uitdagingen om te gaan.

Schermafbeelding 2015-10-06 om 14.18.39Achtergrond
Het Career Story Interview is ontwikkeld door Mark L. Savickas, hoogleraar Gedragswetenschappen en wereldwijd een van de belangrijkste denkers op het gebied van loopbaanontwikkeling. In deze visie draait het om biographicy: het vermogen om nieuwe en verwarrende ervaringen te integreren in de eigen biografie.

De methode
Het Career Story Interview werkt met elementen uit ‘storytelling’ zoals script en jeugdhelden. Er wordt geschakeld tussen ‘vroeger en nu’ en in heel korte tijd doet de cliënt zijn ontdekkingen. Het Career Story Interview onderscheidt zich door zijn kernachtige aanpak en sterk aan te sluiten op de subjectieve ervaringen. De cliënt (her)vindt daardoor zijn persoonlijke inspiratie die relevant is voor de huidige uitdagingen.

Toepassingen: Er zijn meerdere manieren om deze vorm van storytelling in te zetten:

  • Bij loopbaanvragen:
    in 2 gesprekken met de coach ontdekt de cliënt focus en perspectief en weet wat de volgende stap is. Vervolg coaching op concretisering van plannen behoort tot de mogelijkheden.
  • Bij veranderingen in werk of organisatie:
    op maat wordt met de elementen van het Career Story Interview een specifieke traject ontworpen gericht op hantering van veranderingen in werk of uw organisatie.