‘Change your inner world to change your outer world’
Toegankelijk, betrokken, zorgvuldig, intuïtief en met gevoel voor humor. Helpt graag vanuit een impasse stap voor stap de persoonlijke sprankeling weer te vinden.

Motto:
‘Je pad ontstaat door te lopen’

Werklocatie:
Lindeweg 42a, 6367 CJ Voerendaal, of online

Contact informatie:

Website:

Register Loopbaanprofessional (Noloc), Master Practitioner, Trainer en Supervisor in Logosynthese (LIA)
Vertragen is versnellen
Open minded, vindingrijk, liefdevol luisterend en nieuwsgierig doorvragend, doorleefde wijsheid, intuïtief, zie de eenvoud, spelenderwijs.

Motto:
Go with the flow, vertrouw het proces

Werklocatie:
De Herberg, Uitbelderstraat 8b, 6211 SL Maastricht

Contact informatie:
06-25066753
jenny@herberg.biz

Website:

Psycholoog van Arbeid en Gezondheid NIP, Organisatie adviseur, schrijfster van de psychologische Strip ‘De Waardin’

Netwerkbijeenkomst CSI 5 april 2023

De netwerkbijeenkomst was zeer geanimeerd en inspirerend. Het blijft een genoegen met zulke professionals te verdiepen in onderdelen van het CSI!

Na een presentatie over “werken met de jeugdervaring”, werd in 2 tallen ervaring opgedaan. De conclusie was helder. Ja – net als Savickas en Adler beweren – is een jeugdervaring die opkomt altijd gelinkt aan huidige uitdagingen. En je kunt er profijt van hebben als je je daar bewust van bent en kunt nadenken over aanvullende of andere strategieën om met uitdagingen om te gaan. In de presentatie ook een analyse van een interview met Adelheid Roosen als illustratie voor de verdieping in de rode draad.

Presentatie netwerkbijeenkomst 05-02-2023
Oefening werken met de jeugdervaring

CSI kan – naar de ervaring van enkele deelnemers – prima ingezet worden in de transitie van werk naar ….. De subgroep die aan de slag ging met de input  CSI in pensioenfase  concludeert dat het CSI zich uitstekend leent om de volgende “legere” fase in beeld te krijgen juist omdat waarden dan vooral richtinggevend zijn. Aanvullend wordt gedacht aan “rouwverwerking” in het traject op te nemen, indien dit van toepassing is.

CSI in training leverde mooie voorbeelden op van het inzetten van Jeugdhelden en het Favoriete verhaal in trainingen.

Zingevend werken door jezelf beter kennen en serieus nemen
Auteur van Spring! Bevlogen. Ambitieus, analytisch en invoelend. Duidelijk op inhoud en oog voor de relatie. Laat persoonlijk leiderschap zien én spoort hiertoe aan. Richt zich op waar het écht om draait.

Motto:
"Er is niemand die zegt dat het makkelijk is.."

Werklocatie:
Het Coachhuis: 3847 LG Harderwijk, Ceintuurbaan 2; 3832 RH Leusden, Kerkweg 7; 1314 CH Almere, P.J. Oudweg 4

Contact informatie:

Website:

Senior Loopbaancoach Sociale Verzekeringsbank. Register Loopbaanprofessional Noloc

Webinar CSI

Ben je coach en wil je weten of het Career Story Interview meerwaarde heeft voor jou en je cliënten? Doe dan mee aan het volgende interactieve webinar. Het webinar duurt 40 minuten. Aan het webinar zijn geen kosten verbonden.

Eerstvolgende webinar: 20-01-2024, start 20.00 uur

Schrijf je hieronder in als je belangstelling hebt.

Inschrijven webinar

Door Mieke Verbaarschot, ambassadeur voor het Career Story Interview in Nederland. Zij praktiseert de methode met veel enthousiasme en heeft meer dan 100 coaches opgeleid.

In het webinar gaat Mieke in op de vijf componenten van het Career Story Interview (CSI) en hoe deze met elkaar samenhangen. De CSI methode lijkt magisch te werken maar rust op een wetenschappelijke basis. Prof. Dr. Mark Savickas uit de VS is de ontwikkelaar van de methode. Via korte filmfragmenten van een CSI interview krijg je een idee van wat het betekent te werken met jeugdhelden en het favoriete verhaal.

Mieke laat horen wat er bij komt kijken om een mooi interview te hebben, een kundige analyse te maken én een aansprekend (loopbaan)portret te schrijven. Ben je enthousiast geworden en wil je je zelf de methode eigen maken, dan kun je je inschrijven voor de 3 daagse Masterclass. Tot 20 november 2023 geldt een vroegboekkorting.

 

 

Masterclass CSI

De Masterclass Loopbaancoaching met de rode draad leidt (loopbaan)coaches op in het toepassen van de methode van het Career Story Interview.  Na afloop kun je werken met de methode, begrijp je de achtergronden en heb je je intuïtie geschoold. Meer info over de Masterclass

Aanmelden Masterclass CSI

Waardering Masterclass
Meer dan 100 coaches volgden de Masterclass en waarderen deze met gemiddeld een 8,8.  Deelnemers waarderen de relevantie, het korte traject (2 gesprekken) en de combinatie van lichtheid met diepgang. Lees de persoonlijke quotes voor meer toelichting.

Accreditatie
NIP (Aen O/AGezondheid):  44 PE punten (geaccrediteerd) Noloc: 30 PE punten

Investering
– € 985,– (geen BTW verschuldigd);
– Theoretische toets: € 143,- (facultatief, voor NIP PE punten vereist)
Vroegboekkorting 15% tot 1 december 2023

Data in 2024
De Masterclass wordt 2 keer per jaar aangeboden; doorgaans in april en september. De MC start op donderdagavond, vervolgt op vrijdag en zaterdag overdag. Na 3 maanden is er een supervisiemiddag. Eerstvolgende datum:

  • 11 april (avond); 12 en 13 april (dag). Supervisiemiddag is op 12 september 2024. Locatie: Centrale plek (Leusden of Utrecht)
  • september 2024. Data worden in april gepland.

 

 

 

Media in het Career Story Interview

Hij is een Zij

Hij is een zij

Wat heeft de serie “Hij is een zij” te maken met de serie “Een dubbeltje op zijn kant”? Voor client Nicole is dat duidelijk. Beiden gaan over “gevangen zitten”. De een in een niet passend lijf en de ander in schulden. Ook de client voelt zich gevangen zitten en ontdekt gaandeweg wat haar eigen perspectief is om vrij haar loopbaan te vervolgen.

LV-2022-03-11 In dit artikel in LoopbaanVisie (augustus 2022) wordt beschreven welke impact verhalen kunnen hebben op loopbaankeuzes.

Werkproces en formats CSI

De (invulbare) formats kun je – als je wilt – gebruiken. Ik stuur het lege interesse-formulier na het eerste (oriënterende) gesprek waarin we hebben gekeken of loopbaanvraag en CSI methode passen. Ik kondig dan ook het formulier aan. Het (lege) reflectieformulier stuur ik na het grote loopbaaninterview. Ik bekijk het voordat ik het Loopbaanportret afmaak.
interesse client
reflectie client

Het (ingevulde) Loopbaanportret stuur ik enkele weken na het interview. Ook het (ingevulde) Loopbaankompas (als samenvatting van het portret) stuur ik dan mee. Het Loopbaankompas blijk ik inmiddels na het slotgesprek vaak nog even te verfijnen en nogmaals op te sturen.
Loopbaanportret
Loopbaankompas

Jij mag zijn wie je bent en doen wat je wilt!
Creatieve denker, empathisch, resultaatgericht, humor, vriendelijk

Motto:
Niet aanpassen maar aanhaken!

Werklocatie:
Utrecht, Parsifaldreef 17, 3561GZ Utrecht. Zolang er Corona is: beeldbellen en buiten coach gesprekken.

Contact informatie:

Website:

Noloc erkend loopbaanprofessional
Werken aan Talent
Mijn klanten omschrijven mij als kundig, doortastend, positief kritisch en gericht op de relatie.

Motto:
Leef je eigen leven

Werklocatie:
Amsterdam en omstreken Noordermarkt 16, 1015 MX Amsterdam

Contact informatie:

Website:

Registerpsycholoog NIP Arbeid- en organisatie psycholoog

Laat het virus je verhaal niet afpakken.

Prof. dr. Mark Savickas heeft de theorie en methode waarop ons Career Story Interview rust ontwikkeld. Onlangs publiceerde Forbes een interview met hem met de titel “Don’t let the virus make you lose your story”.

Met andere woorden “Laat het virus je verhaal niet te pakken nemen.!” Natuurlijk wie raakt er niet uit het lood geslagen als je plotseling je baan kwijt bent….Het zal je maar gebeuren als je net lekker op weg bent in bijvoorbeeld de creatieve sector en hup…je hele perspectief is doorkruist. Als eerste wil je weer op adem komen. En dan komt het er erop aan je te herpakken.

Het Career Story Interview helpt je stil te staan over hoe je loopbaanverhaal nu verder kan gaan. Terug naar wat je eigenlijk echt belangrijk vindt en waar je naar op weg wilt. Met de vragen van het Career Story Interview reik je dieper dan het cognitieve en komen – op niet bedachte manier – de contouren van een vervolghoofdstuk op. Met perspectief komt zin in actie. En als dat even niet in je werk lukt, zorg dan dat je in elk geval in je vrije tijd op vorm geeft aan het verhaal dat voor jou telt. Meer lezen (Engelstalig) Don’t Let The Virus Make You Lose Your Story! So Says Eminent Career Scholar Mark Savickas

Wat heb jij je hele leven al geoefend?
Ik werk graag met het verhaal van de ander, een focus leggen op wat opvalt en op intuïtie doorvragen op wat belangrijk lijkt

Motto:
Even pas op de plaats, kijken naar wat echt belangrijk is

Werklocatie:
Johannes van Eindhovenstraat 15 5611TK Eindhoven

Contact informatie:
06-25562373
y.l.vanwijk@gmail.com

Website:

Coach loopbaansturing, decaan / LOB-coördinator vmbo, studiekeuzeadviseur
Ga voor wat je wilt!
Betrokken, nieuwsgierig, positief, analytisch, vrolijk en sensitief.

Motto:
Het ene zoeken is altijd het andere vinden.

Werklocatie:
Kerkpad 3 9884 PD Niehove Ook coaching via videobellen.

Contact informatie:

Website:

Coach, schrijver, schrijfdocent.

Netwerkbijeenkomst 2020

Met veel energie werd gewerkt en gesproken over de achtergrond van jeugdpijn. Op de vraag of de gekozen strategie nu meer te maken heeft met de aard van de jeugdpijn of kwaliteiten of met de kwaliteiten van de client kwam een zeer genuanceerd beeld. Terecht merkte een deelnemer op dat het een beetje de nurture/nature discussie is. Raak ik door X gekwetst omdat ik zus en zo in elkaar zit, of brengt de kwetsing iets teweeg. Een client zei ooit als reactie op mijn stelling dat “toen zijn rechtvaardigheidsgevoel werd geboren”: “nee, toen werd mijn rechtvaardigheidsgevoel wakker gemaakt”. 

Voor wie er niet bij kon zijn, hieronder de link naar het werkboek met interessant achtergrondmateriaal.

Jeugdpijn en werkende strategieen deel 1

Jeugdpijn en werkende strategieen deel 2

Voor allen de presentatie van op de bijeenkomst.

Bijgesteld format levensportret 2020

Gaandeweg is een manier van opschrijven ontstaan, die de Rode Draad van de ontwikkeling nog meer zichtbaar maakt.Specifiek houdt het in om onder “Ontwikkeling en Rode Draad” de essentie van de jeugdervaringen te benoemen; de ontwikkeling en het Favoriete Verhaal (perspectief). Verwerkt in dit “word” document Format Levensportret

 

Alle aspecten worden toegelicht met een voorbeeld in deze pdf:

toelichting format levensportret client versie dec 2019

“Uit een ander vaatje (leren) tappen en ontdekken hoeveel je dat brengt.”
Combineert in haar stijl van coachen en trainen, helderheid en sensitiviteit met speelsheid en diepgang. Sterk in het zien van kracht en kwetsbaarheid en altijd nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag.

Motto:
“Ik denk dat je je eigen leven uiteindelijk zelf ter hand moet nemen”

Werklocatie:
Ds. Wiegersweg 4-6 in Niehove (nabij Groningen). Ook coaching via videobellen mogelijk.

Contact informatie:

Website:

Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie | docent RUG | trainer Studiecentrum Rechtspleging.
‘Soms moet je stilstaan bij wat je beweegt’
Scherpe luisteraar. Werkt vanuit vertrouwen en combineert humor met diepgang. Helpt graag om jouw drive en kwaliteiten zichtbaar te maken.

Motto:
Als je wilt weten waar je naar toe wilt, moet je weten waar je vandaan komt.

Werklocatie:
Sterremuurweg 29 9753 AT Haren/Groningen (loopafstand station). Ook coaching via videobellen.

Contact informatie:

Website:

Gecertificeerd coach. Aangesloten bij NOBCO/EMCC. Coaching bij stress en burn-out. Loopbaan coaching.

Basispresentatie CSI

De basispresentatie is een introductie van het gedachtengoed Career Story Interview, waarbij informatie gedeeld wordt en via oefening ervaren kan worden. Leden van het netwerk kunnen deze gebruiken als basis voor de eigen presentatie. Zet hem naar je eigen hand, het is belangrijk met eigen voorbeeld van rolmodellen en favoriet verhaal te werken. Bij deze presentatie kan ook gebruik gemaakt worden van een werkblad voor deelnemers (om zelf te oefenen) en een draaiboek.

standaardpresentatiepptx
werkblad workshop
Draaiboek proeverij versie 02 2019

Voor collega-professionals heeft netwerklid Jos Karssies de presentatie specifiek gemaakt met meer theoretische achtergrond, video-fragmenten en wapenfeiten van Savickas zelf.Ook deze presentatie kun je gebruiken. Presentatie Jos Karssies

Op een veilige manier verder kijken dan je neus lang is.
Ik heb een nieuwsgierig en zachtaardig karakter. Ik ben opmerkzaam en kan goed overzicht scheppen in wirwar van gevoelens en gedachten van mensen. Met mijn ruimdenkende opstelling zorg ik dat je eigenheid en kwetsbaarheid ruimte

Motto:
We zien de dingen zoals wij zijn.

Werklocatie:
Kwintlaan 40 9724 EL Groningen. Ook coaching via videobellen.

Contact informatie:

Website:

Noloc erkend loopbaanprofessional. Loopbaanbegeleider in het hoger onderwijs, coach en trainer. Schrijver van levensverhalen.

Adaptability-scale

Onderzoek wijst uit dat ons aanpassingsvermogen sterk samenhangt met welzijn in werk en leven. Bij aanpassen gaat het niet simpel om meewaaien. Het gaat om jezelf actief verhouden tot de uitdagingen in de buitenwereld.

De adaptability-scale van Savickas e.a. bestaat uit 4 C’s; Concern, Confidence, Control en Curiosity. Op elk van de 4 C’s kun je te weinig of teveel hebben of juist een gezonde doses hebben. Zo kenmerken “zelfdiscipline en inzet” een gezonde doses Controle en kun je het label “controlfreak” krijgen als je doorslaat. Curiosity gaat over nieuwsgierig en onderzoekend zijn. Hier vind je ook het kritisch vermogen en verstandig afwegen. Bij confidence gaat het om zelfvertrouwen en aanpakken. Een teveel aan vertrouwen leidt tot naïviteit en overschatting. Een gebrek aan vertrouwen leidt ertoe dat de “lat” zo laag gelegd wordt dat daar weinig inspiratie vandaan komt. Concern gaat over visie en plannen en concrete scenario’s om die te bereiken.

Testen? Ga naar James BV (vakbond CNV), maakt een (gratis) account aan en doe de Vooruitkijkspiegel (3e oefening van 1e Module).

De dimensies vind je hier Schermafbeelding 2018-09-10 om 16.41.51

"Ik gun ook jou leuk werk dat echt bij je past!"
Positief ingesteld, energiek en kan goed luisteren. Ik laat anderen in hun waarde.

Motto:
Life is a journey; enjoy the ride!

Werklocatie:
9203 CM Drachten, Zuidkade 35

Contact informatie:
06-13933831
i.weening@iweme.nl

Website:

Arbeids- en Organisatiepsycholoog, trainer, loopbaan- en inzetbaarheidscoach. En trouwambtenaar.
Breng je kwaliteiten tot bloei.
Partner voor reflectie en resultaat; Respectvol, praktisch, resultaatgericht, betrokken, onbevangen, positief

Motto:
Vertrouw op je gevoel en intuïtie en maak gebruik van je kwaliteiten

Werklocatie:
Tiel, 4006 MA, Lingeweg 139. Ook coaching via videobellen mogelijk.

Contact informatie:

Website:

CMI Register Loopbaanprofessional -B, NOLOC gecertificeerd
'Volg je nieuwsgierigheid !'
Betrokken, toegankelijk, zorgvuldig, enthousiast, eerlijk en positief

Motto:
Er zijn altijd mogelijkheden.

Werklocatie:
Schoorl, Schoutsakker 14, 1871 CZ

Contact informatie:

Website:

Register Loopbaanprofessional CMI-B en Noloc, Vertrouwenspersoon,Schrijfcoach,
‘ Later is allang begonnen..’
Kritische vriend, gericht op het maken van keuzes, concreet, empatisch, ziet altijd kansen en mogelijkheden

Motto:
‘Kill your Darlings’

Werklocatie:
Jellemaweg 22, 9801 CK Zuidhorn

Contact informatie:
06-81607585
ellenvaneden@home.nl

Website:

Loopbaanadviseur, geregistreerd NOLOC, (LIVVIT)coach, geregistreerd ZBR. (voor HBO-scholen), HR- en Opleidingsadviseur
Durf te doen wat je raakt!
Ervaren (loopbaan)coach, sensitief, kan verdiepen in lichtheid. Kernwoorden: speels, diepgang, inspirerend, humor, analytisch, kundig en goed in verbinden.

Motto:
Zo licht als mogelijk, zo zwaar als noodzakelijk.

Werklocatie:
Gorssel Deventerweg 47, 7213 EE Laren, Deventerweg 14, 7245 AX Andere locaties mogelijk

Contact informatie:

Website:

Coach, adviseur en beeldend kunstenaar Registraties NOLOC, Mediator en CRKBO

Van Pre-occupatie naar occupatie

Lydia en Raymond vonden een mooie vorm om de opbrengsten van het Career Story Interview terug te koppelen naar de client. Alle ingrediënten voor het koersen in je loopbaan komen terug. Voorlopig heet de terugkoppeling “Questie Kaart”. Ze zoeken nog naar een goede naam. Heb je een idee daarvoor, laat het ze weten.QuestieConsult

Tension, attention, intention, extension

Savickas vergelijkt het proces van het Career Story Interview met de leercyclus van Kolb. De client komt met een gerichte aanleiding (concreet ervaren: ’tension’) naar het gesprek. Samen met de client achterhaal je via het Career Story Interview over wat er aan de hand is.(Reflectief observeren: ‘attention’) Uit script en motto haalt je client een intentie (abstract conceptualiserenKolb leercyclus2: ‘intention’) en gaat stappen ondernemen (actief experimenteren: ‘extension’). Hier vind je een illustratie aan de hand van  de casus Tera CSI en Kolb

 

 

 

Als jij niet jouw toekomst bepaalt, krijg je er één toegewezen.
Pragmatisch, betrokken, enthousiast en eerlijk.

Motto:
Je kan de wind niet veranderen, maar hoe de zeilen staan bepaal je zelf.

Werklocatie:
Hankweg 1 , 7214 DJ Epse. Ook coaching via videobellen mogelijk.

Contact informatie:
0575 490000 / 06 12307749
info@jsadvies.nl

Website:

1op1 Loopbaan- en Bedrijfscoach, Noloc erkend Loopbaanprofessional, Bedrijfscoach voor Zelfstandige Professionals.
"Kies wat bij je past."
Opent nieuwe perspectieven, analytisch, scherpzinnig.

Motto:
Wij maken zelf onze bestemming maar noemen het lot.

Werklocatie:
Leeghwaterweg 1, 1456 NB Wijdewormer; Zeemansstraat 54, 1506 CV Zaandam; Jacob van Lennepkade 344Y, 1053 NJ Amsterdam. Ook coaching via videobellen.

Contact informatie:
06-21840390
bar@bouwman.nl

Website:

Arbeids- en organisatiepsycholoog NIP geregistreerd; Gecertificeerd Coach CPCC, ICF Certified Professional Coach

Voorbeeld levensportret

Het levensportret wordt samengesteld uit de verhalen over jeugdhelden, interesses, favoriet verhaal en motto. Alle ingrediënten komen samen. In het levensportret wordt de rode draad zichtbaar en de ontwikkeling waar de cliënt in staat.  In het voorbeeld wordt de opbouw stap voor stap zichtbaar. voorbeeld tot stand koming levensportret

Alle verbindingen komen terecht in het levensportret. De kern van het levensportret vind je in het voorbeeld verbindingen levensportret. Afhankelijk van je eigen stijl en overige aanpak zul je op relevante onderdelen nader ingaan in het levensportret

Zoekprofiel vanuit de succesformule

Vertaling van succesformule naar zoekprofiel.

1) De succesformule van een werkzoekende communicatiedeskundige ziet er bijvoorbeeld als volgt uit.

Je bent het meest gelukkig als je
Zelf * dingen kunt creëren uit mooi/puur materiaal: koken, ontwerpen, lay out maken. Kunt organiseren en regelen. Waar je je kunt verdiepen in zaken en menselijk gedrag kunt beïnvloeden.
Setting * in een omgeving bent waar goed omgegaan wordt met alles wat leeft.   Waar eigenzinnige mensen werken en creativiteit een rol speelt. Waar je én serieus aan inzicht kan werken en speels kunt zijn en waar collegialiteit is. Je favoriete organisatie is kleiner van omvang; dynamisch met mogelijkheid tot samenwerken.
Script * al dan niet vanuit de achtergrond mee sturing geeft aan het goed omgaan met natuur en elkaar.

2) Als je de succesformule vervolgens in gesprek met je cliënt vertaalt naar een “golden cirkel”, kun je tot een breed zoekprofiel komen, dat helpt flexibel te zijn én helemaal past binnen de talenten en drive van je client.

Voor wie de Golden Cirkel nog niet kent, kijk eens op You Tube naar Simon Sinek (7,5 minuut nederlands ondertiteld). Beginnen vanuit “het waarom” (script) en dan verder met het ‘hoe'(Zelf in termen van kerncompetenties ) en het ‘wat’ (interesses vertaalt naar vormen in rollen en activiteiten).

3) Het zoekprofiel via de Golden Cirkel.

The Golden Circle4) Wil je zelf de “golden Cirkel”  gebruiken, dan hierbij een lege versie. Kun je deze niet gebruiken, stuur dan even een mailtje, dan zend ik je een bewerkbaar exemplaar. The Golden Circle leeg

INTERVISIE NOORD

Deelnemers: Birgit Bakker,  Ellen van Eden, Jos Karssies, Sandra Tinge, Liesbeth Volbeda, Ingrid Weening, Margreet Smilde, Els Burgler, Janneke Holwerda + Mieke Verbaarschot

Wanneer:  24 mei 2023, 13.00 – 16.00 uur
Waar:        Niehove, Kerkpad 3

Precieze info volgt van Margreet en Janneke. 

INTERVISIE UTRECHT

Deelnemers: Petra van Oudenaarde, Jacqueline Verheijen, Petra Muns, Reina Jansen,  Maria Schreuders, Leanne Ballantyne, 

Wanneer: 

07-06-2023: 09.30 – 12.30 uur, casusinbrenger Jacqueline, facilitator Petra O.
27-09-2023: 13.30 – 16.30 uur, casusinbrenger Petra M. facilitator Reina.                         Deze bijeenkomst is Mieke ook aanwezig
29-11-2023:  09.30 – 12.30, casusinbrenger Petra O., facilitator Maria

Waar: Coachhuis Utrecht, Catharijnesingel.

Schaduwintervisie

Onderdeel van je lidmaatschap aan het netwerk is schaduwcoaching. Dit gaat per mail. Je stuurt je vraag in en je krijgt een antwoord. Als je wilt dat Mieke meekijkt naar hoe je verbanden en conclusies getrokken heb, stuur je het ingevulde interviewformulier in en je werkblad. Je ontvangt binnen enkele dagen antwoord. Regulier gebruik is max 2 keer per jaar.

Persoonlijke schaduwcoaching. Wil je intensiever begeleid worden in je coaching dan kun je daartoe een afspraak maken. In principe kom je naar Utrecht of we spreken ergens af wat ook nog op mijn gebruikelijke routes ligt. Het netwerktarief bedraagt 75,– per uur ex BTW. Wil je vaker (meer dan 2x per jaar)  schaduwcoaching per mail, dan is dat ook prima.  Een reguliere casus vraagt ongeveer een half uur tijd.  

Spelregels intervisie

1)Intervisie wordt in de regio georganiseerd. Eens per jaar kan Mieke uitgenodigd worden om een regionale bijeenkomst bij te wonen.

2) Een bijeenkomst gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn

3) Het maximum aantal deelnemers bedraagt 7. Een regio kan besluiten tot een groter aantal deelnemers.

4) Data en locatie worden – mits doorgegeven – vermeld onder Agenda/geplande intervisie  in het besloten deel van de website.

Kwaliteiten en waarden

De client heeft kwaliteiten en waarden ontwikkeld door Jeugdhelden (rolmodellen) als voorbeeld te nemen. Deze kwaliteiten had hij nodig om zijn preoccupatie te kunnen omzetten in “actief beheersen”. Op deze kwaliteiten kan hij terugvallen als de jeugdpijn schrijnt. Het zijn kwaliteiten, die graag benut worden in een (nieuw) beroep, project of opleiding. Ter illustratie onderstaand voorbeeld

kwaliteiten jeugdhelden

Drijfveren

In het omzetten van de preoccupatie naar actief beheersen wordt de drijfveer al op jonge leeftijd geboren. De kwaliteiten van de rolmodellen hebben de client geholpen om de preoccupatie te gaan beheersen. In het Favoriete Verhaal toont zich het verlangen; dat kan het verlangen zijn dat met de verdere ontwikkeling van de drijfveer te maken heeft of een actueel verlangen in deze levensfase. Het Favoriete verhaal geeft een kijkje op het gewenste vervolg.

Het complete loopbaanboek

Een diversiteit aan methodes om aan de slag te gaan met kwaliteiten en interessen in relatie tot de wereld van werk. In een hoofdstuk van mijn hand een beschrijving van het Career Story Interview en waarom ‘storytelling in je je loopbaan’ zo past bij deze tijd. Compleet met beschrijving van de methode van Savickas en een demonstratie aan de hand van een cases.

Verbaarschot Career Story Interview

Life Design Manuel

Een prachtige manuel (in het engels) met heel veel voorbeelden en tips voor coaches. Het gebruik van alle ingrediënten in het Career Story Interview wordt toegelicht. Het levensportret wordt stap voor stap met (voorbeeld)cliënten opgebouwd. Voor  In het werkboek voor de netwerkbijeenkomst van 03 februari in Zwolle is hiervan goed gebruik gemaakt.

LifeDesign Manual 2015 Savickas

Veerkracht versterken

Het klinkt tegenstrijdig: maar wie flexibel mee wil bewegen moet zelf stevig wortelen.Het Career Story interview zet medewerkers in hun persoonlijke kracht en vergroot daarmee het vermogen om met uitdagingen om te gaan.

Schermafbeelding 2015-10-06 om 14.18.39Achtergrond
Het Career Story Interview is ontwikkeld door Mark L. Savickas, hoogleraar Gedragswetenschappen en wereldwijd een van de belangrijkste denkers op het gebied van loopbaanontwikkeling. In deze visie draait het om biographicy: het vermogen om nieuwe en verwarrende ervaringen te integreren in de eigen biografie.

De methode
Het Career Story Interview werkt met elementen uit ‘storytelling’ zoals script en jeugdhelden. Er wordt geschakeld tussen ‘vroeger en nu’ en in heel korte tijd doet de cliënt zijn ontdekkingen. Het Career Story Interview onderscheidt zich door zijn kernachtige aanpak en sterk aan te sluiten op de subjectieve ervaringen. De cliënt (her)vindt daardoor zijn persoonlijke inspiratie die relevant is voor de huidige uitdagingen.

Toepassingen: Er zijn meerdere manieren om deze vorm van storytelling in te zetten:

  • Bij loopbaanvragen:
    in 2 gesprekken met de coach ontdekt de cliënt focus en perspectief en weet wat de volgende stap is. Vervolg coaching op concretisering van plannen behoort tot de mogelijkheden.
  • Bij veranderingen in werk of organisatie:
    op maat wordt met de elementen van het Career Story Interview een specifieke traject ontworpen gericht op hantering van veranderingen in werk of uw organisatie.