Laat het virus je verhaal niet afpakken.

Prof. dr. Mark Savickas heeft de theorie en methode waarop ons Career Story Interview rust ontwikkeld. Onlangs publiceerde Forbes een interview met hem met de titel “Don’t let the virus make you lose your story”.

Met andere woorden “Laat het virus je verhaal niet te pakken nemen.!” Natuurlijk wie raakt er niet uit het lood geslagen als je plotseling je baan kwijt bent….Het zal je maar gebeuren als je net lekker op weg bent in bijvoorbeeld de creatieve sector en hup…je hele perspectief is doorkruist. Als eerste wil je weer op adem komen. En dan komt het er erop aan je te herpakken.

Het Career Story Interview helpt je stil te staan over hoe je loopbaanverhaal nu verder kan gaan. Terug naar wat je eigenlijk echt belangrijk vindt en waar je naar op weg wilt. Met de vragen van het Career Story Interview reik je dieper dan het cognitieve en komen – op niet bedachte manier – de contouren van een vervolghoofdstuk op. Met perspectief komt zin in actie. En als dat even niet in je werk lukt, zorg dan dat je in elk geval in je vrije tijd op vorm geeft aan het verhaal dat voor jou telt. Meer lezen (Engelstalig) Don’t Let The Virus Make You Lose Your Story! So Says Eminent Career Scholar Mark Savickas